29 September 2009

Hvatanje koraka / Catching up with the past

Mnogo kasnim s obaveštavanjem o završenim projektima, priznajem. Ima 5-6 stvari koje sam završila tokom leta, a nikako da ih uslikam. Ovo je prva. Torbu sam videla kod bensedin art, u ovom postu, i oduševila sam se. To je, ako se sećate, ona koja se prvo isplete pa se onda ispleteno iseče makazama da bi se ubacio rub. Iz ove perspektive, čini mi se da je to sečenje potpuno nepotrebna operacija pošto se mogu isplesti dve stranice odvojeno i onda se ušije ispleteni rub, bez potrebe da se seče i ivice obrađuju mašinom. No, imaću to na umu kad je budem sledeći put radila :) Uputstva i šema su iz časopisa Interweave Knits, leto 2000.

I'm desperately behind with my finished projects. There are 5 or 6 things I haven't even taken photos of, let alone blogged about. This is the first in the row, finished some time in the spring but then the summer set in and it had to wait for cooler days. Great bag (Interweave Knits, Summer 2000)!



21 September 2009

Odmor

Dok ne pronađem vremena i volje da fotografišem gotove radove, evo koje su mi slike bile pred očima najveći deo prethodne nedelje:





Ostatak vremena sam uglavnom provodila ležeći u ležaljci kraj žardinjere sa mirisnim začinskim biljem.





Pošto nam je propalo planirano letovanje na moru, častili smo se sa 6 dana pored Drine. Odmorila sam se kao ni na jednom odmoru do sada, dosta mi je bilo samo da gledam u lišće, vodu, nebo, ili da ćutim i žmurim upijajući sunce i slušajući tišinu (mada, ovo s tišinom je tu samo zbog dojma, ptičice su bile vrlo bučne!).

These are the views and activities I enjoyed during our 6-day holiday by the Drina river - reading, crocheting, fishing, relaxing in the hammock by a herb garden. Heaven on earth it was.

19 September 2009

Matt



Danas moram o nečemu pozitivnom i veselom. Ovo je s prošlogodišnje turneje ovog momka, Meta Hardinga. A evo i njegovog sajta: Where the hell is Matt? i odrednice na Wikipediji. U Srbiji nije bio. Danas mi je jasno i zašto. Verovatno bi dobio batina. Ili bi ga proglasili za bogohulnika. A najverovatnije i jedno i drugo. No, to je jedna druga priča koja nema nikakve veze s njim, uživajte gledajući ga kako pleše!