28 February 2009

Multicolr Search Lab



Otkrila sam jedan zanimljiv sajt na kome možete dobiti ovakav ili sličan kolaž slika sa Flickr-a tako što ćete zadati boje koje želite da se na tim slikama pojavljuju. Upozoravam vas da je zarazno!

23 February 2009

Spa, wellness, relax...

Ta nekada tako egzotična reč koja se javljala samo u ukrštenicama, kao rešenje za "banja u Belgiji", danas ima gotovo magična svojstva, sposobna da i kod najozbiljnijih i najuzdržanijih izazove zamagljen pogled i izmami jedno žalosno 'ah' i sanjivo i samopredavajuće 'mmmmmm...'. Da, spa. Kako već i sama reč deluje opuštajuće, zar ne? Kad god je izgovorim, osetim kako lagano izdišem vazduh i kako mi se ramena opuštaju.

Nikad nisam bila ni na kakvom wellness tretmanu, ali sigurna sam da bi mi prijalo. Sama sam u toplom bazenu. Kroz blago zamagljene staklene zidove vidim, e sad, nikako ne mogu da se odlučim pa alterniram, ili bujnu zelenu vegetaciju, ili kako pada sneg. Naslonjač, mek peškir, knjiga, ručni rad. I tišina. Nešto slično (ali samo slično, u mašti je još bolje :)) ovome:



Meni bi i ovo bilo dovoljno, ne bi mi trebale masaže i ostalo, a verujem ni mnogima od vas :)

Elem, ne znam da li su me ovakve ili nekakve druge misli dovele do toga, tek naheklala sam negde u decembru čitavu seriju rukavica za kupanje od kojih su dve završile u našem kupatilu, a ostale su podeljene kao novogodišnji pokloni prijateljicama.






Rukavice su od čistog pamuka i mogu se iskuvavati. Jako su jednostavne i brzo se rade - mustru možete skinuti odavde (pdf fajl, 47 KB).

A novogodišnje poklone sam ovako upakovala, trudeći se da ostavim što manji ekološki trag.

17 February 2009

Dopuna crvenom kompletu

Vunica je St George-ova Extra 20 (40% akril, 25% vuna, 20% viskoza i 15% poliester).

16 February 2009

Crveni set

Nije prvi put da pletem za ovu devojčicu, samo se ovaj put nešto durila i nije htela da se slika :)









  • Šal je isti kao onaj sivi iz jednog od prethodnih postova tako da tu nemam mnogo šta da dodam.
  • Kapa je dizajnirana da ide uz jedan drugi šal, ali vrlo sličan ovom mom. Nije komplikovana, a jako mi se sviđa kako stoji na glavi.
  • Rukavice sam sama smislila.

10 February 2009

Zelena futrola za mobilni

za kumu :)