18 February 2007

vez

Izuzetno volim da vezem, nekako me najviše smiruje. Osim, naravno, kad moram da param - onda je to prava mora, za razliku od ostalih radova gde to ide malo lakše.





Vezem pokrstice, za ostalo nemam ni znanje ni ruku. Ovo sam izvezla još kao dete.







Ovo je noviji rad i jako sam ponosna na njega. Visi mi u kuhinji i uvek se obradujem kad ga pogledam. Vezla sam ga jedno 2 meseca, koncima DMC, po besplatnoj šemi Ellen Maurer-Stroh, koja se može skinuti sa www.maurer-stroh.com.




Još jedan od novijih radova za koji sam šemu skinula sa interneta. Autorka ovih žutih ljiljana je Stoyanka Ivanova iz Solaria Design-a, a ovaj i druge njene nacrte možete pogledati na www.solaria-gallery.com.

09 February 2007

pletenje - rani radovi

Koliko se sećam, od svih ručnih radova, najpre sam naučila da štrikam. Na slikama su neki od ranih radova iz 80-ih - sivi džemper sa pletenicama i plavi prsluk s trouglastim motivom. Vidi se da ih je radila početnica i odavno su se isteglili, potpuno izobličili a i nepovratno izašli iz mode. Doduše, Mama iz sentimentalnih razloga i dalje istrajno nosi sivi džemper i hvala joj na tome.



07 February 2007

heklanje - vrećice

Ove vrećice za lavandu su mi omiljeni heklani radovi. Poklonila sam ih već nekoliko, a i ove na slici su već pronašle svoje nove vlasnike, samo čekaju odgovarajuću priliku.


heklanje - konac

Evo još malo heklanih radova, ovaj put od konca. Nisam ljubitelj heklanih stolnjaka, miljea, šustikli i sličnog, ali volim da ih radim i poklanjam onima koji ih vole. Na prvoj slici vidi se nezavršena (i neispeglana) zavesa koju radim po mustri iz posebnog izdanja časopisa "Diana kačkanje".


Slede dva stolnjaka sasvim različita po stilu. Suviše su veliki da bi se jasno videli ako ih fotografišem cele pa zato evo samo detalja.

02 February 2007

šta radim ovih dana

Heklam nešto što se u međuvremenu pretvorilo u džemper s kapuljačom. Barem je to trenutni plan. Ako ne budem imala dovoljno vunice, biće bez kapuljače. Dosta je debelo pa brzo ide, stubići s 1 navijutkom, ništa komplikovano pošto je vunica već šarena.

lizeza


Lizeza je ovo što vidite na slici a što se danas uglavnom zove 'bookmark' ili 'obeleživač strana'. Verovatno zbog toga što malo ljudi zna za ovu lepu reč. Evo jedne koju sam isheklala kao Božićno-novogodišnji poklon. Slika je malo sumorna pošto sam je skenirala, boje su mnogo lepše u prirodi, verujte mi na reč.